Ouder Kind Adviseur (OKA)

Hulp en advies voor ouder en kind.

De ouder- en kindadviseur op OBS Overhoeks is Meta Peek.
Zij is op maandag van 13 uur tot 16.30 uur aanwezig op school.
U kunt bij haar langsgaan tijdens het inloopspreekuur van 13 uur tot 14 uur (zonder afspraak).
U vindt haar in de keuken/kantoortje van het bijgebouw.

U kan ook zelf rechtstreeks contact opnemen met Meta mail dan naar m.peek@oktamsterdam.nlof bel met 06-83945526.

Daarnaast kunt u haar ook vinden bij het Ouder- en Kindteam op de Wingerdweg 52.

Wat doet een ouder- en kindadviseur?

De ouder- en kindadviseur is een vraagbaak en kan ondersteunen en begeleiden bij vragen over opvoeden en opgroeien. Ouders en leerlingen kunnen bij haar terecht. Dit doen we door:

• Het bieden van ondersteuning zodat kinderen prettig en gezond opgroeien thuis en in de wijk
  • Vragen over opvoeden te normaliseren: het is niet gek om opvoeden soms moeilijk te vinden
  • Dingen niet groter te maken dan ze zijn
  • Het bevorderen van een veilige opvoedsituatie voor kinderen
  • Het vergroten van de eigen kracht van gezinnen

U kunt meer lezen over Ouder- en Kindteams Amsterdam op oktamsterdam.nlen/of bekijk het filmpje op youtube. Hier kan je ook het adresopzoeken van het team in jouw wijk en de gegevens van de ouder- en kindadviseur op school.

Filmpje met informatie over de ouder- en kindteams in Amsterdam.